Hozzávalók:
A főzelékhez:
A fasírthoz:
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd étolajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.
Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.
A fesírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Közepes gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és étolajban fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.