Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás zöldbabfőzelék recept

Szalonnás zöldbabfőzelék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fagyasztott zöldbab
    • 40 dkg húsos szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 1, 5 – 2 ek liszt
    • só, ecet, cukor, ételízesítő

    Elkészítése:

    A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára.

    A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.

    Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük, tejföllel és ízesítsük., szájízünk szerint.

    Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk az egészet össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá