Szalonnás zöldbabfőzelék recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 – 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítő
Elkészítése:
A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára.
A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.
Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük, tejföllel és ízesítsük., szájízünk szerint.
Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk az egészet össze.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.