Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sóska mártás recept

Sóska mártás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss sóska
    • 3 ek búza vagy kukoricaliszt
    • kevés étolaj vagy zsiradék
    • ízlés szerint, só és cukor
    • 6-8 dl tej

    Elkészítése:

    A sóska szárát lehúzzuk és többször, bő váltott vízben átöblítjük, lecsöpögtetjük.

    Ezután egy nagyobb lábasban olajat vagy zsírt hevítünk, rátesszük a sóskát, megdinszteljük 2-3 perc alatt.

    Megszórjuk a liszttel és 2 percig még pirítjuk, majd fokozatosan hozzáöntve a tejet (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre), közepes lángon forraljuk, míg kellő sűrűségű nem lesz.

    Cukorral,sóval ízesítjük. Tört burgonyával és fött tojással tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá