Sóska mártás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg friss sóska
  • 3 ek búza vagy kukoricaliszt
  • kevés étolaj vagy zsiradék
  • ízlés szerint, só és cukor
  • 6-8 dl tej

Elkészítése:

A sóska szárát lehúzzuk és többször, bő váltott vízben átöblítjük, lecsöpögtetjük.

Ezután egy nagyobb lábasban olajat vagy zsírt hevítünk, rátesszük a sóskát, megdinszteljük 2-3 perc alatt.

Megszórjuk a liszttel és 2 percig még pirítjuk, majd fokozatosan hozzáöntve a tejet (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre), közepes lángon forraljuk, míg kellő sűrűségű nem lesz.

Cukorral,sóval ízesítjük. Tört burgonyával és fött tojással tálalhatjuk.