Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval recept

Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 2 db babérlevél
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk só
A rántáshoz:
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk piros paprika
Hamis bélszínrolóhoz:
- 1/2 kg darált sertés és marhahús keveréke
- 4 közepes főtt burgonya
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 evőkanál só
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- késhegynyi őrölt kömény
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
Főzelék készítése:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Egy szűrőkanálba tesszük, majd folyó víz alatt leöblítjük.
Feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk házi paprikakrémet is tettem bele, majd a húsleveskockát és a babérleveleket. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.
Bélszín készítése:
A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.
A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.
Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.
Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »