Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis doboz paradicsompüré (2*180 g)
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, kömény, bazsalikom ízlés szerint
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál vegeta
- 1 mokkáskanál majoránna
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, sót, köményt, bazsalikomot és a paradicsompürét.
Annyi vizezel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojást, vegetát, majoránnát, összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Mikor a káposzta felforr, a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.
Ekkor az olajon liszttel világos rántás készítünk, ráteszzük a fűszer paprikát, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük és a káposztához adjuk, majd összeforraljuk.
Tipp:
1-2 kanál cukrot szoktam hozzáadni a főzelékhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »