Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Káposztához:
- 1 kg fejes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis doboz paradicsompüré (2*180 g)
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, kömény, bazsalikom ízlés szerint
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál vegeta
- 1 mokkáskanál majoránna
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, sót, köményt, bazsalikomot és a paradicsompürét.
Annyi vizezel öntjük fel, hogy jól ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojást, vegetát, majoránnát, összekeverjük és gombócokat formázunk belőle. Mikor a káposzta felforr, a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.
Ekkor az olajon liszttel világos rántás készítünk, ráteszzük a fűszer paprikát, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük és a káposztához adjuk, majd összeforraljuk.
Tipp:
1-2 kanál cukrot szoktam hozzáadni a főzelékhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









