Finomfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 karalábé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 leveskocka
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 ek napraforgó olaj
- lecsókolbász
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.
Kevés felforrósított olajon az előkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűrítjük a főzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és ízesítjük. Kicsit forraljuk és kész is.
Sült kolbásszal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »