Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finomfőzelék recept

Finomfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 karalábé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 leveskocka
    • 1 teáskanál cukor
    • só ízlés szerint
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 ek napraforgó olaj
    • lecsókolbász

    Elkészítése:

    A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.

    Kevés felforrósított olajon az előkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük.

    Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűrítjük a főzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és ízesítjük. Kicsit forraljuk és kész is.

    Sült kolbásszal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá