Finomfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 leveskocka
  • 1 teáskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 ek napraforgó olaj
  • lecsókolbász

Elkészítése:

A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.

Kevés felforrósított olajon az előkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük.

Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűrítjük a főzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és ízesítjük. Kicsit forraljuk és kész is.

Sült kolbásszal tálaljuk.