Burgonyafőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 3-4 db babérlevél
- 1 nagyobb csipet só
- 150 g tejföl
- 2 evőkanál liszt
- víz
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel amely ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet.
Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást. A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.
A kész főzeléket sült virslivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









