Babfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál mustár
- babérlevél, pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- zsiradék
- 1 dl tejföl
- ecet, pici cukor
Elkészítése:
A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) Bő, hideg vízben teszem fel főzni.
Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem.
A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.
Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm, füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrét, főzök bele.
Virslivel vagy kolbásszal tálalva, pompás főfogás készíthető a babból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »