Babfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál mustár
- babérlevél, pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- zsiradék
- 1 dl tejföl
- ecet, pici cukor
Elkészítése:
A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) Bő, hideg vízben teszem fel főzni.
Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem.
A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.
Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm, füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrét, főzök bele.
Virslivel vagy kolbásszal tálalva, pompás főfogás készíthető a babból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »