Babfőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál mustár
- babérlevél, pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- zsiradék
- 1 dl tejföl
- ecet, pici cukor
Elkészítése:
A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) Bő, hideg vízben teszem fel főzni.
Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem.
A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.
Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm, füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrét, főzök bele.
Virslivel vagy kolbásszal tálalva, pompás főfogás készíthető a babból.
Forrás: https://lilalicsi.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.