Kávés granita recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 ml víz
- 500 ml erős kávé
- 3 evőkanál barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel a keveréket. Öntsük ki egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm), tegyük hozzá a fekete kávét, keverjük össze.
Hagyjuk, hogy a kávé és a szirup keverék teljesen kihűljön, majd tegyük a fagyasztóba.
Óránként kapargassuk meg a tetejét egy villa segítségével, körülbelül 45 percenként ellenőrizzük a granitát és a felső fagyasztott kérget ismételten kapargassuk meg.
A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.
Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
Díszíthetjük tejszínhabbal, kakaóporral, fahéjjal vagy karamell szósszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









