Kávés granita

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 ml víz
  • 500 ml erős kávé
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel a keveréket. Öntsük ki egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm), tegyük hozzá a fekete kávét, keverjük össze.

Hagyjuk, hogy a kávé és a szirup keverék teljesen kihűljön, majd tegyük a fagyasztóba.

Óránként kapargassuk meg a tetejét egy villa segítségével, körülbelül 45 percenként ellenőrizzük a granitát és a felső fagyasztott kérget ismételten kapargassuk meg.

A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Díszíthetjük tejszínhabbal, kakaóporral, fahéjjal vagy karamell szósszal.