Házi jégkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 4 ek cukrozott kakaópor
- 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.
Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.
Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.
Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. 2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Csupán pár összetevő kell hozzá,a bolti meg sem közelíti és jóval olcsóbb.
Készítsétek el ezt a nagyon finom jégkrémet!