Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi jégkrém recept

Házi jégkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 4 ek cukrozott kakaópor
    • 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.

    A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.

    Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.

    Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.

    Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. 2 literes kalácsforma teljesen tele van vele.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Csupán pár összetevő kell hozzá,a bolti meg sem közelíti és jóval olcsóbb.
    Készítsétek el ezt a nagyon finom jégkrémet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá