Préselt, füstölt malactervin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt malacfül
- 20 dkg csülök
- egy kisüveg ecetes torma
- 4 db csemegeuborka
- 25dkg mascarpone
- 20 dkg paraj
- 1 kg burgonya
- 1 ek vaj
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- fokhagyma
- babérlevél
- 1 tk zselatinpor
Elkészítése:
Az ecetes tormát a mascarponéval habosra keverjük, sóval borssal ízesítjük és hűtőbe tesszük.
A füstölt fület és csülköt feltesszük főni sóval, borssal, babérlevéllel, tiszíttott fokhagyma gerezdekkel és az egész vöröshagymával, majd puhára főzzük.
Ha kész, kiszedjük és apróra daraboljuk.
A főzőléből félreteszünk kb 0,2 dl-t.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal.
Az uborkát apró kockára vágjuk és a formába tesszük a húsokkal rétegezve.
A csülök levet lábasba tesszük és a zselatinnal felmelegítjük, majd ráöntjük a húsra.
Fóliával betakarjuk és hűtőbe tesszük, nehezékkel lenyomatjuk egy éjszakára.
A burgonyát megfőzzük, a parajt vajon megfonnyasztjuk, sóval és borssal ízesítjük.
A burgonyát megtörjük és összekeverjük a parajjal. Egy alufóliát kiterítünk, rátesszük a masszát, majd henger alakúra formázzuk és feltekerjük, a két végét összetekerjük ellentétesen és hűtőbe tesszük.
Másnap a burgonyapogácsát felszeleteljük, a húst is szeletekre vágjuk, a tormahabot evőkanállal formázzuk tálaláskor. Díszíthetjük koktélparadicsommal és bébi spenótlevéllel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »