Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májpástétom recept

Májpástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg máj
    • 3-4 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek mustár
    • 2 ek majoránna
    • 1 mk őrölt
    • őrölt bors
    • 1 mk őrölt köménymag
    • 10 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30-40 dkg füstölt szalonna
    • pirospaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük.

    A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, majd a zsíron medinszteljük az apóra vágott hagymát.

    A leszűrt és kihűtött májat ledaráljuk a hagymával és a megaradt zsírral, főtt tojással, szalonnával, majd a fűszerekkel habosra keverjük. Kóstolás után még ízesíthetjük.

    Tipp:

    Melegszendvicsre is kitűnő. Hűtőben és mélyhűtőben is sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá