Májpástétom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg máj
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek mustár
  • 2 ek majoránna
  • 1 mk őrölt
  • őrölt bors
  • 1 mk őrölt köménymag
  • 10 keményre főtt tojás
  • 30-40 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük.

A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, majd a zsíron medinszteljük az apóra vágott hagymát.

A leszűrt és kihűtött májat ledaráljuk a hagymával és a megaradt zsírral, főtt tojással, szalonnával, majd a fűszerekkel habosra keverjük. Kóstolás után még ízesíthetjük.

Tipp:

Melegszendvicsre is kitűnő. Hűtőben és mélyhűtőben is sokáig eláll.