Hawaii zsemle recept

Elkészítése:
Az ananász levett, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra.
Húzzuk félre az edényt és a tojásokatt keverjük el benne.
A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.
A kidolgozott tésztát rakjuk egy vajjal kikent tálba, majd 2 óra alatt kelesszük a duplájára.
A duplájára kelt tésztát osszuk több részre attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk.
A tésztából formázzunk gombócokat. Rakjuk egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. A zsemléket ezután még 40-50 percig kelesztjük meleg helyen.
Ha megkeltek, akkor a tojással elkevert ananászlével kenjük le.
Előmelegített, 170 C°-os sütőben, kb 16-20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tépkedjük szét, majd készítsünk belőle mini szendvicseket.
Tipp:
Ezek a kisméretű édes zsemlék ananászlével vannak ízesítve. Mutatós szendvicseket készíthetünk belőlük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »