Zöldséges, tepsis pulykahús recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált pulykahús
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb cékla
- 1 marék zöldborsó
- 1 csicsóka,
- 2 db burgonya
- 10-15 dkg feta
Elkészítése:
A császárszalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a feldarabolt fokhagymát, rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük.
Rövid ideig pirítjuk, majd belekeverjük a szalonnapörcöt is.
Közben a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát félfőre szeleteljük, majd az összes zöldséget megsózzuk, borsozzuk beletesszük egy uzsonnás zacskóba és olajat csorgatva bele, alaposan összeforgatjuk.
Egy tepsit kizsírozunk, a zöldségek felét belerakjuk, rásimítjuk a pulykahúst, befedjük a maradék zöldséggel, majd alufóliával szorosan lefedjük és kb 50 percig 220 fokon sütjük.
Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát róla, fetasajtot morzsolunk rá és úgy sütjük tovább.
Gyors, egészséges, finom egytálétel sok-sok zöldséggel.