Zöldséges rizseshús recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csirkemell filé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl vegyes zöldség (brokkoli, répa, zöldborsó)
- 3 dl rizs
- 1 tyúkhúsleves kocka
- ízlés szerint só, őrölt bors, chili pehely
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintjük a fűszerekkel, belemorzsoljuk a leves kockát és felöntjük 9 dl vízzel.
Forrás után lassan főzzük, míg puha lesz a hús, ezután hozzá öntjük a 3 dl megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után mikor már alig van leve, tűzről levéve lefedjük és hagyjuk állni picit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »