Zöldséges rizseshús recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csirkemell filé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl vegyes zöldség (brokkoli, répa, zöldborsó)
- 3 dl rizs
- 1 tyúkhúsleves kocka
- ízlés szerint só, őrölt bors, chili pehely
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintjük a fűszerekkel, belemorzsoljuk a leves kockát és felöntjük 9 dl vízzel.
Forrás után lassan főzzük, míg puha lesz a hús, ezután hozzá öntjük a 3 dl megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után mikor már alig van leve, tűzről levéve lefedjük és hagyjuk állni picit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »