Zöldséges rakott darálthús recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darálthús
- 4 db öklömnyi burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 zacskó (450 gr) country mélyhűtött zöldségkeverék
- 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 csomag mozzarella sajt
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál olaj
- 2-3 dkg vaj
- só, bors
Elkészítése:
Hagymát apróra vágva kevés zsiradékon félig megdinszteljük, majd mehet bele a darálthús, só, bors, majd készre pároljuk és kissé lepirítjuk.
A tejfölt, majonézt, 1 evőkanál olajjal összekeverjük.
A zöldségeket a vajon megpároljuk.
Burgonyát meghámozzuk és karikára vágva megfőzzük.
A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
Egy sütőedény vagy közepes tepsit olajjal kikenjük, beletesszük a burgonya felét, enyhén megsózzuk, a tejfölös keverék 1/3 részét rákenjük, rátesszük a hús felét, erre kerül a párolt zöldség. Beborítjuk a szeletelt mozzarella felével, majd a hús másik felét és végül a burgonya maradékát rátesszük. Leöntjük a tejfölös keverékkel és a mozzarella másik felét rátesszük.
200 fokon összesütni kb 15-20 perc alatt.
Tipp:
Olaj helyett másmilyen zsiradékot is lehet használni, kicsit folyékony legyen. Zöldséget is ki-ki izlése szerint variálhatja.