Zöldséges-csirkés casserole recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész, csont nélküli csirkemell fűszerezve és megsütve
- 1 fej lilahagyma
- 2 piros húsú paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed fej kelkáposzta
- 1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
- 120 ml majonéz
- kb 15 dkg sajt
- 6 szelet bacon
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát megpucoltjuk, majd feldaraboljuk a paprikákkal együtt. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd elkezdjük pirítani együtt a lilahagymát és a paprikát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. Addig pirítjuk, amíg a hagyma és a paprika összeesik kissé.
Közben felszeljük a kelkáposztát és a húst, majd belekeverjük a hagymás-paprikás keverékbe a kukoricával együtt. Hozzáadjuk a majonézt, majd sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük.
Egy tepsibe, jénaiba vagy másféle sütőedénybe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a szeletelt bacont és sajtot.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »