Zöldséges-csirkés casserole recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész, csont nélküli csirkemell fűszerezve és megsütve
- 1 fej lilahagyma
- 2 piros húsú paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed fej kelkáposzta
- 1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
- 120 ml majonéz
- kb 15 dkg sajt
- 6 szelet bacon
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát megpucoltjuk, majd feldaraboljuk a paprikákkal együtt. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd elkezdjük pirítani együtt a lilahagymát és a paprikát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. Addig pirítjuk, amíg a hagyma és a paprika összeesik kissé.
Közben felszeljük a kelkáposztát és a húst, majd belekeverjük a hagymás-paprikás keverékbe a kukoricával együtt. Hozzáadjuk a majonézt, majd sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük.
Egy tepsibe, jénaiba vagy másféle sütőedénybe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a szeletelt bacont és sajtot.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









