Zöldséges-csirkés casserole

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zöldséges-csirkés casserole

Hozzávalók:

  • 1 egész, csont nélküli csirkemell fűszerezve és megsütve
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 piros húsú paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • negyed fej kelkáposzta
  • 1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
  • 120 ml majonéz
  • kb 15 dkg sajt
  • 6 szelet bacon
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát és fokhagymát megpucoltjuk, majd feldaraboljuk a paprikákkal együtt. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd elkezdjük pirítani együtt a lilahagymát és a paprikát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. Addig pirítjuk, amíg a hagyma és a paprika összeesik kissé.

Közben felszeljük a kelkáposztát és a húst, majd belekeverjük a hagymás-paprikás keverékbe a kukoricával együtt. Hozzáadjuk a majonézt, majd sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük.

Egy tepsibe, jénaiba vagy másféle sütőedénybe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a szeletelt bacont és sajtot.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.