Zöldséges aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 20 dkg cukorborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 80 dkg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Héjában megfőzzük a burgonyát, leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
Olajom megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a kockára vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor félig megpuhult, beletesszük a borsót, karikára vágott sárgarépát, és tovább főzzük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük. Beleteszünk a fele burgonyát, ráöntjük a zöldséges húst, és befedjük a maradék burgonyával.
Ráöntjük a tojással elkevert tejfölt, és készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









