Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós aprópecsenye recept

Zöldborsós aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertés lapocka
    • 30 dkg zöldborsó
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis kanál őrölt pirospaprika
    • só, frissen őrölt bors
    • kevés majoránna, és petrezselyem zöld
    • 2 dl leves alaplé
    • 1 kanál olaj

    Elkészítése:

    A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk.

    A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. A zsír és olaj keverékében megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.

    Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a leves alaplével és megfűszerezzük. Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó és az aprított petrezselyemzöld is.

    Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá