Zöldborsós aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis kanál őrölt pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés majoránna, és petrezselyem zöld
  • 2 dl leves alaplé
  • 1 kanál olaj

Elkészítése:

A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk.

A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. A zsír és olaj keverékében megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott, szétnyomott fokhagymát.

Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a leves alaplével és megfűszerezzük. Mikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, belekerül a zöldborsó és az aprított petrezselyemzöld is.

Addig főzzük, míg a leve enyhén besűrűsödik.