Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos-rizses hús recept

Zöldbabos-rizses hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • 40 dkg zöldbab
    • 25 dkg gyors rizs
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 8 dl víz
    • 3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.

    Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Felöntjük kb. fél l vízzel, és szükség esetén pótoljuk (azért írtam a hozzávalóknál 8 dl vizet).

    Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felaprított zöldbabot.

    Közben sós vízben megfőzzük a zacskós rizst.

    Mikor a hús teljesen megfőtt, hozzáadjuk a megfőtt rizst, összekeverjük, és még pár percig főzzük, hogy összeálljon.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá