Zöldbabos-rizses hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 40 dkg zöldbab
  • 25 dkg gyors rizs
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 8 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott húst.

Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Felöntjük kb. fél l vízzel, és szükség esetén pótoljuk (azért írtam a hozzávalóknál 8 dl vizet).

Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felaprított zöldbabot.

Közben sós vízben megfőzzük a zacskós rizst.

Mikor a hús teljesen megfőtt, hozzáadjuk a megfőtt rizst, összekeverjük, és még pár percig főzzük, hogy összeálljon.