Virslipörkölt recept
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 csapott tk fűszerpaprika
- 1 mk só
- 1 mk vegeta
- 1 tk gulyáskrém (elhagyható)
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dl víz (ha nem szeretnénk bő szaftot, akkor elhagyható)
- 1 dl hideg víz (ha nem használtuk a 1,5 dl vizet, akkor ez a lépés nem szükséges)
- 1 tk étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. Az újhagymát, illetve a vöröshagymát felaprítom és az olajon üvegesre dinsztelem. A virslit felkarikázom.
A zöldpaprikát elfelezem, magházát eltávolítom, kockákra vágom és mindkettőt a serpenyőbe teszem. Fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát is.
Körülbelül 5 percig pirítom alacsony lángon. A paradicsomot kisebb darabokra vágom, majd azt is a piruló keverékhez adom. Kevés gulyáskrémet csorgatok rá, meghintem a fűszerpaprikával, sóval, borssal, vegetával. Alaposan elkeverem, felöntöm 1,5 dl vízzel és fedő alatt, alacsony láng felett 15 percig főzöm.
Az étkezési keményítőt a hideg vízzel elkeverem. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit rámerek, elkeverem, majd folytonos keverés mellett az ételhez csorgatom.
Egy gyors felforrás után el is készült a virslipörkölt. Én most édesburgonya pürével tálaltam.