Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslipörkölt recept

Virslipörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db baromfivirsli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 2 csapott tk fűszerpaprika
    • 1 mk só
    • 1 mk vegeta
    • 1 tk gulyáskrém (elhagyható)
    • 1 ek olívaolaj
    • 1,5 dl víz (ha nem szeretnénk bő szaftot, akkor elhagyható)
    • 1 dl hideg víz (ha nem használtuk a 1,5 dl vizet, akkor ez a lépés nem szükséges)
    • 1 tk étkezési keményítő vagy liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozom, megmosom.

    Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat. Az újhagymát, illetve a vöröshagymát felaprítom és az olajon üvegesre dinsztelem. A virslit felkarikázom.

    A zöldpaprikát elfelezem, magházát eltávolítom, kockákra vágom és mindkettőt a serpenyőbe teszem. Fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát is.

    Körülbelül 5 percig pirítom alacsony lángon. A paradicsomot kisebb darabokra vágom, majd azt is a piruló keverékhez adom. Kevés gulyáskrémet csorgatok rá, meghintem a fűszerpaprikával, sóval, borssal, vegetával. Alaposan elkeverem, felöntöm 1,5 dl vízzel és fedő alatt, alacsony láng felett 15 percig főzöm.

    Az étkezési keményítőt a hideg vízzel elkeverem. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit rámerek, elkeverem, majd folytonos keverés mellett az ételhez csorgatom.

    Egy gyors felforrás után el is készült a virslipörkölt. Én most édesburgonya pürével tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá