Vegán székelykáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g szójakocka
- 800 g savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 darab paprika (nálam most piros)
- 1 darab paradicsom
- 2 evőkanál fűszerpaprika (ebből 1 evőkanálnyi füstölt is lehet)
- 3 darab babérlevél
- őrölt köménymag
- só
- bors
- olívaolaj
- tálaláshoz vegán tejföl
Elkészítése:
A szójakockákat felöntjük forró vízzel, lesúlyozzuk és addig benne hagyjuk, amíg teljesen át nem puhul.
Amíg a szója elkészül, addig a vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy edényben és elkezdjük rajta pirítani a hagymát.
Közben a paprikát és a paradicsomot is apróra vágjuk. Amikor a hagyma már kissé összeesett, akkor hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot, majd kb 5-10 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, zúzott fokhagymát is és jól elkeverjük.
Néhány perc pirítás után rászórjuk a fűszerpaprikát, jól átforgatjuk, majd belekeverjük a leszűrt szóját. 1-2 percig együtt pirítjuk az egészet vigyázva arra, hogy a paprika ne égjen meg.
Közben a káposztát megnézzük, hogy mennyire savanyú. Ha annak találjuk nagyon, akkor mielőtt beletennénk az ételbe mossuk át. Ha ízlésünknek megfelelő, akkor forgassuk bele az alapba és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Tegyük bele a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá őrölt köménymagot is. Forraljuk fel, majd tegyünk rá fedőt és mérsékeljük alatta a lángot, majd az egészet főzzük készre.
Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »