Vegán székelykáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g szójakocka
- 800 g savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- fél fej fokhagyma
- 1 darab paprika (nálam most piros)
- 1 darab paradicsom
- 2 evőkanál fűszerpaprika (ebből 1 evőkanálnyi füstölt is lehet)
- 3 darab babérlevél
- őrölt köménymag
- só
- bors
- olívaolaj
- tálaláshoz vegán tejföl
Elkészítése:
A szójakockákat felöntjük forró vízzel, lesúlyozzuk és addig benne hagyjuk, amíg teljesen át nem puhul.
Amíg a szója elkészül, addig a vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy edényben és elkezdjük rajta pirítani a hagymát.
Közben a paprikát és a paradicsomot is apróra vágjuk. Amikor a hagyma már kissé összeesett, akkor hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot, majd kb 5-10 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megpucolt, zúzott fokhagymát is és jól elkeverjük.
Néhány perc pirítás után rászórjuk a fűszerpaprikát, jól átforgatjuk, majd belekeverjük a leszűrt szóját. 1-2 percig együtt pirítjuk az egészet vigyázva arra, hogy a paprika ne égjen meg.
Közben a káposztát megnézzük, hogy mennyire savanyú. Ha annak találjuk nagyon, akkor mielőtt beletennénk az ételbe mossuk át. Ha ízlésünknek megfelelő, akkor forgassuk bele az alapba és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Tegyük bele a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá őrölt köménymagot is. Forraljuk fel, majd tegyünk rá fedőt és mérsékeljük alatta a lángot, majd az egészet főzzük készre.
Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »