Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán töltött káposzta recept

Vegán töltött káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:

    • kb 3 kg savanyított káposztafej (beáztatva, lecsöpögtetve)
    • 0,5 kg szálas savanyú káposzta (átöblítve ha nem szereted nagyon savanyúan)
    • 1 bögre rizs 1 bögre vízben előfőzve (a bögre 2,5 dl-es)
    • 40 dkg füstölt tofu
    • 0,5 kg gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes cukkíni lereszelve
    • só, bors, babérlevél, őrölt kömény, lestyán, majoránna, füstölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A rizst egy kicsi edénybe mérjük és felöntjük egy bögrényi forró vízzel és addig főzzük, amíg a vizet felissza. Ha már nincs alatta víz, akkor elzárjuk alatta a lángot és fedővel latakarjuk és félretesszük.

    A hagymát kevés olajon egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani.

    Közben a gombát nagyon apróra vágjuk vagy aprítóban átpörgetjük. Néhány perc után a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább. Pirítás közben alaposan sózzuk, borsozzuk, köményt, majoránnát és lestyánt adunk hozzá.

    Amikor elfőtte a levét, akkor belekeverjük a pirospaprikát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, az összemorzsolt tofut, a lereszelt cukkínit és a rizst, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítjük még.

    Egy nagyobb tepsi aljába vékony rétegben szálas képosztát terítünk.

    A savanyított káposzta leveleiből a vastag, eres részt kivágjuk és mindegyik levélbe kb 1,5-2 evőkanálnyi tölteléket göngyölünk. Ha vannak benne nagyobb levelek, azokat ketté is vághatjuk.

    A betöltött káposztákat belesorakoztatjuk a tepsibe. Közéjük kevés szemes borsot, babérlevelet és a maradék fokhagymagerezdeket szórunk. Kevés füstölt paprikát szórhatunk még a tetejére, majd befedjük a maradék szálas káposztával és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Alufóliával befedjük és 160 fokos sütőben 2,5-3 órán át pároljuk. Ez fontos, így jól össze tudnak érni az ízek.

    Vegán tejföllel vagy joghurttal és/vagy kenyérrel fogyasztjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá