Üvegtálas réteges mexikói recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 250 g rizs
- 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
- 1 cs mexikói fűszerkeverék
- 375 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, paprika
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst.
A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.
Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.
Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.
Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Az első alkalommal amikor elkészítettem az egész család farkas éhes volt. Mindenki kíváncsian várta mit sütök ki :) Aztán a fincsi étel meghozta gyümölcsét. Végül nem az éhségtől, hanem az ízletes ételtől oda jutott a dolog, hogy mindenki repetázott és még aznap este elfogyott az egész nagy sütet mexikói.
A Üvegtálas réteges mexikói kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »