Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Üvegtálas réteges mexikói recept

Üvegtálas réteges mexikói
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg darált hús
    • 250 g rizs
    • 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
    • 1 cs mexikói fűszerkeverék
    • 375 g tejföl
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors, paprika
    • sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst.

    A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.

    Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.

    Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.

    Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Az első alkalommal amikor elkészítettem az egész család farkas éhes volt. Mindenki kíváncsian várta mit sütök ki :) Aztán a fincsi étel meghozta gyümölcsét. Végül nem az éhségtől, hanem az ízletes ételtől oda jutott a dolog, hogy mindenki repetázott és még aznap este elfogyott az egész nagy sütet mexikói.

     

    A Üvegtálas réteges mexikói kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 156 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá