Üvegtálas réteges mexikói recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 250 g rizs
- 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
- 1 cs mexikói fűszerkeverék
- 375 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, paprika
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst.
A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.
Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.
Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.
Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Az első alkalommal amikor elkészítettem az egész család farkas éhes volt. Mindenki kíváncsian várta mit sütök ki :) Aztán a fincsi étel meghozta gyümölcsét. Végül nem az éhségtől, hanem az ízletes ételtől oda jutott a dolog, hogy mindenki repetázott és még aznap este elfogyott az egész nagy sütet mexikói.
A Üvegtálas réteges mexikói kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g