Üvegtálas réteges mexikói

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 250 g rizs
  • 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
  • 1 cs mexikói fűszerkeverék
  • 375 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika
  • sajt ízlés szerint

Elkészítése:

A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst.

A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.

Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.

Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.

Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Az első alkalommal amikor elkészítettem az egész család farkas éhes volt. Mindenki kíváncsian várta mit sütök ki :) Aztán a fincsi étel meghozta gyümölcsét. Végül nem az éhségtől, hanem az ízletes ételtől oda jutott a dolog, hogy mindenki repetázott és még aznap este elfogyott az egész nagy sütet mexikói.