Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós sztrapacska recept

Túrós sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
    • 20 dkg liszt
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos kk só

    Továbbá:

    • 10 dkg tehéntúró
    • 3 ek tejföl
    • 15 dkg szalonna

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.

    A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.

    Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.

    Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni.

    Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni.

    A túrót alaposan áttörjük és a tejföllel jól elkeverjük.

    A szalonnát a bőre nélkül apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.

    A pörcöt kiszedjük a zsírból, majd a tésztát átforgatjuk rajta, kicsit hagyjuk átmelegedni.

    A túrós tejföllel és a pirított szalonnával kínáljuk.

    Tipp:

    Szeretem a hagyományos konyhát, de van úgy, hogy nem félek a változtatástól sem és eltérek a megszokottól. Ha valaki sztrapacskáról hall, akkor a juhtúró jut az eszébe. De ha épp nincs itthon, megteszi a tejföl és a tehéntúró is. Ez egy nem túl nagy adag, csak két felnőtté, mert a gyerekek nálunk sajnos nem szeretik ezt a fogást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá