Tormás csirkepástétom füstölt sonkában recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 áztatott zsemle
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 10 dkg reszelt torma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szelet vékony füstölt sonka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A csirkemellet 1*1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
A felét ledaráljuk.
A masszát keverő tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Az apróra vágott paprikát hozzáadjuk, majd belekeverjük a maradék pirított csirkét, a vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát, a szétmorzsolt zsömlét, a tojást és a reszelt tormát is.
Egy őzgerinc formába belefektetjük a sonka szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymás és a forma oldalát is betakarják.
Ebbe kanalazzuk a húskeveréket, lenyomkodjuk és az őzgerinc formát tepsibe rakva kb. fél órán át sütjük. A tepsibe öntsünk egy pohár vizet.
Ha megpirult, kiborítjuk egy tiszta tepsibe és a sonkás felét is megpirítjuk.
Tipp:
Idény salátával, körettel, önálló ételként is megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »