Tormás csirkepástétom füstölt sonkában recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 áztatott zsemle
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 10 dkg reszelt torma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szelet vékony füstölt sonka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A csirkemellet 1*1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
A felét ledaráljuk.
A masszát keverő tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Az apróra vágott paprikát hozzáadjuk, majd belekeverjük a maradék pirított csirkét, a vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát, a szétmorzsolt zsömlét, a tojást és a reszelt tormát is.
Egy őzgerinc formába belefektetjük a sonka szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymás és a forma oldalát is betakarják.
Ebbe kanalazzuk a húskeveréket, lenyomkodjuk és az őzgerinc formát tepsibe rakva kb. fél órán át sütjük. A tepsibe öntsünk egy pohár vizet.
Ha megpirult, kiborítjuk egy tiszta tepsibe és a sonkás felét is megpirítjuk.
Tipp:
Idény salátával, körettel, önálló ételként is megállja a helyét.