Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 8 TV paprika
    • 2 dl rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 0,7 liter paradicsomlé
    • 1 szál zeller
    • 4 ek étolaj
    • 3 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A paprikákat kicsumázzuk. A rizst félig megfőzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

    A húshoz hozzáadjuk a rizst, tojásokat, sót, borsot és a vörös és fokhagymát reszelve és 2 tk pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük. A kész húsos masszával betöltjük a paprikákat. Ha marad, akkor a masszából gombócokat formázhatunk.

    A kész paprikákat egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adhatunk hozzá, majd rátesszük a zellerlevelet is.

    Elkezdjük főzni, majd ha a víz kezd elpárologni, akkor helyette paradicsomlével öntjük fel.

    Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd 1 tk paprikát is belekeverünk. A kész rántást hozzáadjuk a paprikához, jól elkeverjük és összeforraljuk.

    Ha kell, akkor a végén még utánízesíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá