Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált sertéshús
    • 15 dkg rizs
    • só, bors, cukor
    • 1 szál zellerlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 l sűrített paradicsom
    • 8 db TV paprika
    • (rizs)liszt a habaráshoz (kb 2-3 ek)

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

    A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk.

    A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és az üregbe töltjük a hústölteléket.

    Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük és 15 percig főzzük lassú tűzön.

    Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstoljuk és ízlés szerinti cukorot adhatunk hozzá.

    A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítjuk fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen. Ha kész a mártás, akkor keveset kiveszünk belőle, belekeverjük a lisztet csomómentesen, majd besürítjük vele a mártást.

    A paprikákat a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá