Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és az üregbe töltjük a hústölteléket.
Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük és 15 percig főzzük lassú tűzön.
Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstoljuk és ízlés szerinti cukorot adhatunk hozzá.
A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítjuk fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen. Ha kész a mártás, akkor keveset kiveszünk belőle, belekeverjük a lisztet csomómentesen, majd besürítjük vele a mártást.
A paprikákat a mártással tálaljuk.