Töltött paprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • só, bors, cukor
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l sűrített paradicsom
  • 8 db TV paprika
  • (rizs)liszt a habaráshoz (kb 2-3 ek)

Elkészítése:

A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és az üregbe töltjük a hústölteléket.

Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük és 15 percig főzzük lassú tűzön.

Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstoljuk és ízlés szerinti cukorot adhatunk hozzá.

A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítjuk fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen. Ha kész a mártás, akkor keveset kiveszünk belőle, belekeverjük a lisztet csomómentesen, majd besürítjük vele a mártást.

A paprikákat a mártással tálaljuk.