Körözöttes töltött gombafejek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba (közepes)
- 10 dkg juhtúró
- őrölt köménymag
- só
- pirospaprika
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A gombát meg tisztítjuk, a szárait és a sérült gombafejeket apró kockákra vágjuk, majd a többi összetevővel, a sajt kivételével egybe vegyítjük.
Megtöltjük vele a gomba fejeket és ráreszeljük a füstölt sajtot.
Ha több lett a töltelék a tepsibe simítjuk, és arra tesszük a megtöltött gombafejeket. Sütőben 180 fokon megsütjük.
Köretnek adhatunk hozzá tört burgonyát vagy párolt zöldséget.
Egyébként lehet apró kockára vágott és kisütött füstölt, vagy húsos szalonnát is belekeverni, nem fogja elrontani.
Sztori: Egy alkalommal kicsit sok körözöttet készítettem, és amikor már második alkalommal ettem belőle, azon kezdtem el gondolkozni, hogy mire is tudnám a többit felhasználni. Volt otthon gombám és el kezdtem gondolatban összepárosítani. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









