Tölcséres csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 mk cukor
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 teáskanál só
- 2,5 teáskanál instant élesztő
- 3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
- szezámmag
A töltelékhez:
- 1/2 kg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt bors
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk paprikakrém
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.
Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.
A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.
A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
Szinte bármivel tölthető.
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.
A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »