Tölcséres csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre víz
- 3 evőkanál olaj
- 1 mk cukor
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 teáskanál só
- 2,5 teáskanál instant élesztő
- 3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tej
- szezámmag
A töltelékhez:
- 1/2 kg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt bors
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk paprikakrém
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.
Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.
A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.
A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
Szinte bármivel tölthető.
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.
A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.