Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta recept

Székelykáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés lapocka
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 darab paradicsom
    • 1 paprika
    • 2 babérlevél
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 teáskanál csípős paprika krém
    • 3 evőkanál zsiradék
    • 8 dkg rizs
    • 0,3 dl víz

    Elkészítése:

    A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Tegyük hozzá a kis kockára aprított vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kockázott sertéshúst és pirítsuk fehéredésig.

    Húzzuk le a tűzről, hintsük meg fűszerpaprikával, sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele a szeletelt paprikát, paradicsomot, öntsük hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk félig puhára.

    Közben a káposztát váltott vízben átmossuk és a pörkölt alaphoz adagoljuk, őrölt köménnyel megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, paprika krémet és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percen keresztül pároljuk.

    Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst és további 15-20 percet pároljuk.

    Friss kenyér és tejföl kíséretében tálaljuk.

    Tipp:

    A képen látható székelykáposztát cserépedényben készítettem és sütőben sült, akinek van ilyen kerámia edénye, nyugodtan próbálja ki, ezt az elkészítési módot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá