Szegedi gulyás recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés lapocka
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- zsiradék
- 1 kk őrölt kömény
- 2-3 ek pirospaprika
- csipetnyi chili
- 500 g tejföl
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk.
A felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított zsiradékban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, majd sóval, kevés chiliporral és köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon további 5 percig pároljuk.
A savanyú káposztát közben átmossuk, a levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott káposztát a húshoz keverjük és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.
Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul, ezután tejfölöllel felöntjük és még kb 5 percig forraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük vagy egy kis habarással sürítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »