Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtszószos csirkecombok zöldségágyon recept

Sajtszószos csirkecombok zöldségágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 1,3 kg csirke alsócomb (13db)
    • 5 ek olaj
    • 1 tk mustár
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 tk só vagy ételízesítő
    • 1 kk őrölt bors

    Zöldségalaphoz:

    • 2 szál sárgarépa
    • 2 db batáta
    • 1 db cukkini
    • 8 db barna csiperke
    • 10 db kelbimbó (lehet mirelit is)
    • 5 szál csemegehagyma
    • 1 db kápia paprika
    • 10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
    • 1 ek étolaj
    • 1 csipet só és bors

    Sajtszószhoz:

    • a hús előpirításából megmaradt étolaj
    • 3 ek liszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 400 ml főzőtejszín
    • 1 kk ételízesítő

    Elkészítése:

    A húsokat az olaj kivételével alaposan összekeverjük a pácfűszerekkel és 20-25 percet állni hagyjuk.

    Azalatt a zöldségeket a zöldborsó és a kápia paprika kivételével megmossuk, megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.

    Egy edénybe téve rászórjuk a sót, a borsot és az étolajon 8-10 perc alatt megpároljuk, illetve elősütjük, majd a szaftjával együtt egy tepsibe vagy tűzálló tálba téve egyenletesen elrendezzük, végül rászeleteljük a kápia paprikát és rászórjuk a zöldborsót.

    Ezután egy serpenyőben felhevítjük a húshoz szükséges olajat és minden combot egyszer-egyszer átforgatva 5-6 perc alatt megpirítunk, majd az így elősütött húsokat kiszedjük a zöldségágyra és gusztán elrendezzük.

    A húsból megmaradt fűszeres olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt, ismét beforraljuk és egy kanállal belocsoljuk vele a húsok közötti réseket.

    190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 70-80 perc alatt megsütjük.
    Még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Azért szoktam picit elősütni a hozzávalókat, mert elég sok levet engednek és gyakran jártam már úgy, hogy a keletkezett lé szinte ellepte a húsokat és a sajtszósz már nem is tudott sűrű maradni, illetve úgy érvényesülni, ahogyan mi szeretjük, ízletesen és kenyérrel tunkolósan! :)

    A zöldségek ízlés szerint változtathatóak, minél többféle, annál finomabb főleg ha friss alapanyag van hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá