Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás burgonyán sült csirkecombok recept

Hagymás burgonyán sült csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirke alsócomb
    • csirke fűszersó ízlés szerint
    • 2-3 ek (dijoni) mustár
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 ek libazsír (elősütéshez)

    Körethez:

    • 6 közepes burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    • só, bors ízlés szerint
    • kb 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

    A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.

    Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.

    A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.

    Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.

    Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, ráöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.

    Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá