Hagymás burgonyán sült csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirke alsócomb
  • csirke fűszersó ízlés szerint
  • 2-3 ek (dijoni) mustár
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 ek libazsír (elősütéshez)

Körethez:

  • 6 közepes burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • kb 0,5 dl víz

Elkészítése:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.

Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.

A burgonyát és a hagymákat meghámozzuk. A burgonyát karikára, a hagymákat apróra vágjuk.

Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk.

Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, ráöntjük a vizet és alufóliával lefedjük.

Betoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük (ekkorra a burgonya is megpuhul). Ekkor eltávolítjuk a fóliát és az egészet szép pirosra sütjük.