Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós tepsis burgonya recept

Ropogós tepsis burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 darab burgonya ( kb 70-80 dkg)
    • 3 evőkanál reszelt sajt
    • 2 teáskanál parmezán
    • 1 dl tejszín
    • 2 evőkanál tejföl
    • bors
    • kakukkfű
    • 1 mokkásnál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál zsemlemorzsa
    • diónyi vaj

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.

    180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük,majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

    Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült)

    Nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom, húsmentes étel. Köretként, egytálételként is fogyasztható.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek