Ropogós tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 8 db közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
- 3 ek reszelt sajt
- 2 tk parmezán
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 ek. tejföl
- só, frissen őrolt bors
- kakukkfű
- 1 mokkásnál pirospaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük,majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült)
Nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom, húsmentes étel. Köretként, egytálételként is fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »