Ropogós tepsis burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
  • 3 ek reszelt sajt
  • 2 tk parmezán
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 2 ek. tejföl
  • só, frissen őrolt bors
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál pirospaprika
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 diónyi vaj

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük,majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült)

Nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom, húsmentes étel. Köretként, egytálételként is fogyasztható.