Rizses hús csirkepörköltből recept
Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, zúza, máj…stb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 tk pirospaprika
- ételízesítő, só, bors ízlés szerint
- 2 dl rizs
- víz
- 1 szál sárgarépa
- kb két maréknyi cukorborsó
Elkészítése:
A rizst főzzük meg a feldarabolt répával és cukorborsóval.
A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát a csirkeaprólékot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Jó szaftos húst készítsünk!
Ezután keverjük össze a pörköltet meg a rizst és kész is vagyunk!
Ha zacskós, gyors rizst készítünk, akkor a répát és borsót a pörköltbe főzzük bele. Ecetes almapaprikával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Mi jobban szeretjük csontosabb húsból a pörkölteket, de természetesen ugyanígy elkészíthető “színhúsból” (comb, melle húsa…) is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









