Rizses hús csirkepörköltből recept

Hozzávalók:
- kb 1 kg csirkeaprólék (szárny, farhát, nyak, zúza, máj…stb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 tk pirospaprika
- ételízesítő, só, bors ízlés szerint
- 2 dl rizs
- víz
- 1 szál sárgarépa
- kb két maréknyi cukorborsó
Elkészítése:
A rizst főzzük meg a feldarabolt répával és cukorborsóval.
A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát a csirkeaprólékot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Jó szaftos húst készítsünk!
Ezután keverjük össze a pörköltet meg a rizst és kész is vagyunk!
Ha zacskós, gyors rizst készítünk, akkor a répát és borsót a pörköltbe főzzük bele. Ecetes almapaprikával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Mi jobban szeretjük csontosabb húsból a pörkölteket, de természetesen ugyanígy elkészíthető “színhúsból” (comb, melle húsa…) is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »