Rakottas bulgurral recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- pirospaprika, só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 bögre bulgur (2,5 dl)
- 2 bögre víz
- kelkáposzta
- kb 10 dkg reszelt sajt
- nagy doboz tejföl (330 g)
Elkészítése:
Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk.
A káposztát leveleire szedve bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A bulgurt a vízzel 5 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.
Egy tűzálló edénybe rétegezzük: a kelkáposztát tejföllel megkenve, aztán a bulgur felét tejföllel megkenve, arra a pörköltet, ismét káposzta és tejföl majd a maradék bulgur. Zárásként befedjük káposztával, tejföllel, és megszórjuk a sajttal.
Kb 200 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A bulgur gazdag rostokban és vitaminokban. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsnek, ezért diétázóknak is ajánlott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »