Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakottas bulgurral recept

Rakottas bulgurral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darálthús
    • pirospaprika, só, bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés olaj
    • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
    • 2 bögre víz
    • kelkáposzta
    • kb 10 dkg reszelt sajt
    • nagy doboz tejföl (330 g)

    Elkészítése:

    Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk.

    A káposztát leveleire szedve bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

    A bulgurt a vízzel 5 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.

    Egy tűzálló edénybe rétegezzük: a kelkáposztát tejföllel megkenve, aztán a bulgur felét tejföllel megkenve, arra a pörköltet, ismét káposzta és tejföl majd a maradék bulgur. Zárásként befedjük káposztával, tejföllel, és megszórjuk a sajttal.

    Kb 200 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A bulgur gazdag rostokban és vitaminokban. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsnek, ezért diétázóknak is ajánlott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá