Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk.
A káposztát leveleire szedve bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A bulgurt a vízzel 5 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.
Egy tűzálló edénybe rétegezzük: a kelkáposztát tejföllel megkenve, aztán a bulgur felét tejföllel megkenve, arra a pörköltet, ismét káposzta és tejföl majd a maradék bulgur. Zárásként befedjük káposztával, tejföllel, és megszórjuk a sajttal.
Kb 200 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.
A bulgur gazdag rostokban és vitaminokban. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsnek, ezért diétázóknak is ajánlott.