Rakottas bulgurral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakottas bulgurral

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús
  • pirospaprika, só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 bögre bulgur (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • kelkáposzta
  • kb 10 dkg reszelt sajt
  • nagy doboz tejföl (330 g)

Elkészítése:

Az apróra vágott, megdinsztelt hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors vagy a kedvenc ételízesítőnk) és szaftos pörköltet készítünk.

A káposztát leveleire szedve bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A bulgurt a vízzel 5 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.

Egy tűzálló edénybe rétegezzük: a kelkáposztát tejföllel megkenve, aztán a bulgur felét tejföllel megkenve, arra a pörköltet, ismét káposzta és tejföl majd a maradék bulgur. Zárásként befedjük káposztával, tejföllel, és megszórjuk a sajttal.

Kb 200 fokos sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A bulgur gazdag rostokban és vitaminokban. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a rizsnek, ezért diétázóknak is ajánlott.