Rakott tepsis burgonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 60 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 450 g tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- őrölt csemege fűszerpaprika
- szerecsendió
- vaj
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük sóval, borssal, aprított fokhagymával, oregánóval és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl vízzel és 10 percig pároljuk.
Egy tepsit kivajazunk, az alsó sorba a félkész krumpli kerül, sózzuk, borsozzuk, rá kerül egy réteg hús. Ismét, krumpli, ismét hús, a végére krumpli kerül. Rákanalazzuk a tejfölt és meghintjük szerecsendióval és sóval.
Közepes hőfokon, 30 percig sütjük, még 10 percig süthetjük tovább egy kis reszelt sajttal, de ez már elhagyható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.