Rakott tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 60 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 450 g tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- őrölt csemege fűszerpaprika
- szerecsendió
- vaj
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Befűszerezzük sóval, borssal, aprított fokhagymával, oregánóval és pirospaprikával. Felöntjük kb 1 dl vízzel és 10 percig pároljuk.
Egy tepsit kivajazunk, az alsó sorba a félkész krumpli kerül, sózzuk, borsozzuk, rá kerül egy réteg hús. Ismét, krumpli, ismét hús, a végére krumpli kerül. Rákanalazzuk a tejfölt és meghintjük szerecsendióval és sóval.
Közepes hőfokon, 30 percig sütjük, még 10 percig süthetjük tovább egy kis reszelt sajttal, de ez már elhagyható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »